Eindelijk! Het is zo ver. U staat op het punt een heus bedrijfsevenement op poten te zetten. Goed idee, maar let vooral ook op de valkuilen. Ondanks alle goede bedoelingen lopen bedrijfsevenementen regelmatig in het honderd. Hoe dat komt? Veel hangt af van de voorbereiding. Maar met een goede voorbereiding alleen komt u er niet. Hieronder de zeven blunders die u beter vermijdt als u van uw bedrijfsevenement een succes wil maken! En ja, al lijken sommige zaken héél banaal, toch spreken we uit ervaring. Meermaals werden we last-minute nog gevraagd om de ‘meubelen te komen redden’… Steeds met succes trouwens!

  1. Alles zelf willen doen. Ken je grenzen. Doe waar je zelf goed in bent en besteed de andere zaken uit.
  2. De foute datum kiezen
  3. Gasten vergeten uit te nodigen. Maak op voorhand een duidelijke gastenlijsten en zorg dat verschillende van je werknemers die kunnen beheren. Een genodigdenlijst hebben is één, maar uiteindelijk wéten wie komt en wie niet is nog belangrijker!
  4. Geen gebruik maken van sociale media. Dit is tegenwoordig toch dé manier om op korte termijn veel genodigden voor je bedrijfsevenement te bereiken! Bovendien kan u er nog leuke interactieve extra’s inbouwen.
  5. Saaie en eentonige activiteiten plannen. Varieer in het aanbod en verras je gasten met een originele invalshoek.
  6. Onvoldoende budget voorzien. Niets zo vervelend als achteraf discussies moeten voeren over het budget. Wees realistisch in de inschatting en realiseer bovendien dat uw klant of werknemer het béste verdient!
  7. Geen “plan B” achter de hand houden

Zo, met deze blunders in het achterhoofd zou het organiseren van uw bedrijfsevenement al heel wat vlotter moeten verlopen. Wilt u liever helemaal zorgeloos genieten van deze unieke dag? Dan is het vaak voordeliger om de organisatie aan een professional over te laten. Aksie is gespecialiseerd in het organiseren van bedrijfsevenementen. Klik hier en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

1 reactie

Reageer