Een bedrijfsfilm maken in drie eenvoudige stappen? Dat kan.

Stap 1: De voorbereiding

Een logische start, niet? Toch wordt aan deze eerste stap vaak onvoldoende aandacht geschonken bij het maken van een bedrijfsfilm. In alle enthousiasme wordt onmiddellijk tot het echte werk, het filmen overgegaan. Een goede voorbereiding is evenwel van levensbelang: het verschil tussen top en flop. Loop daarom nooit te hard van stapel. Laat die camera nog even in de kast en ga rustig om de tafel zitten met een professional. Hij weet al uw ideeën ongetwijfeld praktisch te structureren. Pas wanneer alle details tot in de kleinste puntjes zijn uitgewerkt, kan u aan het filmen beginnen.

Stap 2: De opname

Eindelijk, hier keek u al zo lang naar uit. Het eigenlijke filmen kan beginnen. Toch is het opnemen van de bedrijfsfilm wellicht heel wat minder spectaculair dan u in gedachten had. Natuurlijk, hier komt heel wat technische kennis, kunde en creativiteit bij kijken. Een uitstekende cameraman is dan ook onontbeerlijk. Maar als de voorbereiding goed gebeurde, dan voert u nu gewoon uit wat in de planning werd vastgelegd.

Stap 3: De afwerking

Klaar? Helemaal niet. Het grote werk begint nu pas: montage, titels, commentaar, geluid, animatie en kleurcorrectie, … Een bedrijfsfilm maken is een werk van lange adem. Laat u daarom zeker bijstaan door iemand met ervaring. Zo gaat alles niet alleen heel wat sneller, het eindresultaat ziet er ook stukken beter en professioneler uit. Niet onbelangrijk voor wat het uithangbord van uw organisatie moet zijn.

Benieuwd hoe zo’n bedrijfsfilm er nu uitziet?

Onlangs maakten we een bedrijfsfilm voor het Wit-Gele Kruis in West-Vlaanderen. Zowel de klant als wijzelf zijn zeer tevreden. We willen het resultaat dan ook graag met u delen:

Op onze website vindt u nog veel meer realisaties terug. Ook gunnen we u er een blikje achter de schermen van een bedrijfsfilm. Geïnteresseerd in een bedrijfsfilm voor uw organisatie? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie!

Reageer