Vroeger was het moeilijk om een bedrijfsfilm uiteindelijk tot bij het doelpubliek te brengen. Het kwam er eigenlijk op neer dat je naar iedereen een VHS cassette moest sturen per post…

Dat is ondertussen bijna ondenkbaar. Vandaag is een bedrijfsfilm zo goed als instant te bekijken op ieders desktop of laptop.  De hedendaagse technologie zorgt er bovendien ook voor dat de kostprijs voor (wereldwijde) verspreiding  van je bedrijfsfilm zo goed als onbestaande is! Zelfs het dupliceren van DVD’s is zéér betaalbaar. (voor een hogere oplage minder dan 1 euro per stuk!)

Dus de meeste zaken die u vroeger tegen hielden uzelf voor te stellen met een bedrijfsfilm zijn nu onbestaande. Dus blijft alleen nog de vraag : “waarom dan een corporate film?”.

Na verschillende audiovisuele producties zijn er bij onze klanten een aantal gemeenschappelijke argumenten naar voor gekomen :

Het belang om het bedrijf een ‘gezicht’ te geven, menselijk contact te maken. Het leveren van een inhoud die niet kan worden bereikt door enkel ‘facts and figures’.

Het internet is in theorie een ‘venster op de wereld’. Het opent de mogelijkheid tot wereldwijde communicatie. Maar gek genoeg creëert het ook een grote onpersoonlijkheid. Bedenk eens het aantal websites waar je écht op zoek moet gaan naar effectief ‘menselijk contact’. (email, telefoonnummer, …) Door een bedrijfsfilm op de homepage van uw website te plaatsen, geeft u de surfer meteen het gevoel dat er échte mensen in het bedrijf werken. Het is geen onpersoonlijk internetbedrijf.

Bewegende beelden hebben ook een veel grotere impact dan drukwerk.

Verschillende studies hebben aangetoond dat bewegende beelden veel makkelijker worden geabsorbeerd dan élke andere vorm van communicatie. Goed gemaakte bedrijfsfilms zorgen dus voor een grotere impact op het doelpubliek.

Kortom : een bedrijfsfilm geproduceerd door aksie! is uw ideale instrument voor High Impact Business Communication!!

Reageer